Du kan hvis du vil.

14 okt

Seema-innsikt seminar: Du kan hvis du vil.

Du  har kunnskapen, kompetansen, ressursene og motivasjonen arbeidslivet trenger. Legg en plan for din vei inn, opp og frem i arbeidslivet.

– Hvis ikke du legger planer for deg selv, vil noen andre gjøre det. Og når andre legger planer for deg, er det ikke alltid i er i samsvar med drømmene dine! Sett deg bak rattet, det er ditt liv. Ta styringen, følg din drøm. 

Da vi skulle planlegge vårt andre Seemainnsikt seminar, satt oss et hårete mål, vi ville ha 100 jenter på seminaret vårt. Jeg så for meg 100 jenter i salen. Får vi med oss 100 jenter, vil det bety hundre døtre, søstre, ektefeller og venninner. Hundrejenter som blir inspirert, motivert og engasjert, av dyktige foredragsholdere, av hverandre og av sin egen innsats i en workshop: «min drøm, mine barrierer». 

Visjonen om å få 100 deltakere på seminaret ble satt basert på våre erfaringer fra vårt første Seemainnsikt seminar, 23.juni. Det vil si på St. Hans aften, første sommerferiedagen og det regnet i bøtter og spann i Oslo, til tross for det kom over 40 jenter til seminaret. Kun to meldte forfall.

Vi bestemte oss for å fokusere på hva jentene kan ta tak i, få kontroll over, dermed var tittelen på seminaret klart «Du kan hvis du vil».

Seema-innsikt seminar 23.juni 2012
Foto: Gry Monica Hellevik

Vi bestilte kurslokaler og lunsj til hundre deltakere. Vi tenkte aldri, hva om det kommer færre, men det hendte vi diskuterte «hva gjør vi hvis det blir mer enn hundre?». 18.september var den siste foredragsholderen på plass, dagen etter la vi ut informasjon om seminaret på våre nettsider, facebook og twitter. 20 september skrev jeg bloggen; «Vi vil se 100 jenter på seminaret». 65 personer delte den på twitter og 155 på facebook. Og tre uker senere var seminaret fullbooket. Noen av jentene meldte på sine mødre og søstre også.

En av mødrene skriver på Seemas facebook side:  Først tenkte jeg: Jeg vet hva jeg vil og har en jobb jeg er kjempefornøyd med – skal jeg delta? Nå er jeg kjempeglad for at jeg investerte tid til å være med, dette kan jeg bringe videre til jenter rundt meg, ikke minst mine flotte 2 jenter.

Din suksess er vår seier.

Seemas visjon er: Vi skal gi jenter og kvinner med flerkulturell bakgrunn frihet, stryke og valgmuligheter, slik at de kan bli gode arkitekter i sine egne liv. 

Seemas slagord er; Din suksess er vår seier. Et slagord og en arbeidsmetode som setter fokus på jentene (kvinnene) og bedriftenes suksess.

Hva som er suksess for deg, er det kun du som kan definere. Jenter snakker om sine karriere mål.

Med dette slagordet, løfter vi jenter og kvinner med flerkulturell bakgrunns, potensiale, kompetanser og ressurser inn og opp i arbeids- og næringsliv.

Med dette slagordet, løfter vi bedriftenes kompetanse, innovasjonsevne, lønnsomhet og konkurransefortrinn.

Vi skal arbeide for økt mangfold på det norske arbeidsmarkedet. Gjennom kompetanseprogrammer, mentorskap og nettverksbygging skal vi åpne dørene for jenter og kvinner med minoritetsbakgrunn, og dermed også gi arbeidsmarkedet og næringslivet tilgang til ressurssterke og motiverte arbeidstakere.

Bedrifter som samarbeider eller sponser Seema, og jenter med flerkulturell bakgrunn har begynt å bli kjent med, ikke bare med slagordet, men også med hva som skiller oss fra andre lignende tiltak.

Møteplass – hvor ressursene løftes og settes inn i et nytt perspektiv

Minoritetskvinner med høyere utdanning fra Norge har vanskeligere for å få seg jobb og tjener dessuten dårligere enn etnisk norske kvinner. Svake nettverk og skeptiske arbeidsgivere kan være noe av årsaken, sier forsker Ida Drange

Målsettingen med Seemainnsikt seminarene er å gi deltakere inspirasjon, motivere og gi innblikk i hva som kreves for å få en mellomleder eller leder posisjon. Det handler ikke om hvordan du skal forberede deg til et jobbintervju eller skrive en CV. Fokuset er rettet mot deg som leder, i ditt eget liv og i arbeidslivet. Selvledelse.

Anders Lier fra Itea Consulting i samtale med noen av jentene på seminaret.

Samtidig får toppledere far norsk næringsliv mulighet til å holde foredrag for ambisiøse, motivert og dyktige jenter, som er klare for å komme inn i, eller ønsker å komme opp og frem i arbeidslivet. Gjennom spørsmål og samtaler i pusene får de bli kjent med jentene. Eller som en av lederne sa etter mingling i pusen – «for et engasjement, stå på vilje og ambisjoner, vi må bare få næringslivet til å åpne øynene og dørene.»

Seemainnsikt seminarer synliggjør ubrukte ressurser, menneskene bak «det annerledesnavnet eller minoritetskategorien» for arbeidslivsledere. Samtidig som jentene får inspirasjon til å sette i gang relevant og nødvendig endringsprosess som må til for å realisere sine mål.

Seema-innsikt seminarer

Det som kjennetegner Seemainnsikt seminarer er at seminaret har: høy kvalitet, ressursfokus, løsnings-orientert og relevant. Vi inviterer topp foredragsholdere og ledere.

Caroline Knudsen, daglig leder av Audeo, om: Å ville noe.

Caroline startet AUDEO i 2005 og har tilbrakt 15 begeistrede år begravet i ledelse- og organisasjonsutviklingens verden. Hun snakket om å bli kjent med sine stryker og viljen til å ta tak i sine svakheter, eller skyggesider. Skal du nå ambisiøse mål, er det ingen snar vei til suksess, det krever hardt arbeid og disiplin, påpeker hun.

En av deltakerne spurte, hvorfor spør ledere meg om mine svake sider, hvordan skal jeg svare på et slikt spørsmål?

Hvilke svakheter skal man snakke om, hvilke svakheter er viktig å løfte frem i forhold til nettopp denne jobben, og hvorfor skal lederen vite om mine svakheter? Å få spørsmål om sine svakheter blir av mange oppfattet som å «plassere seg selv i et negativt lys». Mens for lederen handler det ofte om å være ærlig, vise «hele seg» og ikke minst løfte frem områder som kan være viktig å utvikle. Dette er spørsmål som mange jobbsøkere synes er vanskelig å svare på.

Carolines råd var, vær deg selv, vis hvem du er. Fortell at du er litt nervøs, hvis du er det. Folk, også ledere liker å snakke med «hele» mennesker, ikke bare en presentasjon av en merittliste. – Fortell hva du kan bringe inn i arbeidsplassen.

Olav Haraldseid, Norgesgruppen om: Hvordan få frem det beste i deg selv

Olav er i dag HR-direktør i Norges-Gruppen og inngår i selskapets konsernledelse. Foredraget til Haraldseid utdypet noen av de punktene som Knudsen løftet frem i sitt innlegg. Det som traff flere deltakere var hans tanker om hvordan man kan regulere sine svake sider.

Jeg skrev følgende i min notatbok:

  1. Hva slags menneske må jeg bli for å nå mine mål?

Hvilke sider hos meg må jeg jobbe mer med, eller få frem tydeligere for å nå målet mitt?

Jeg formulerte dette budskapet for meg selv: Husk du er ikke blitt den personen ennå, fordi hadde du vært det ville du ha vært i stand til å nå målet ditt.

Det er sider hos deg som må «poleres». Når du har klart for deg hvilken adferd du må forandre, hvilke tanker du må fjerne først da vil du bli i stand til å nå målene dine. Jeg må ville og akseptere forandring, før jeg kan realisere mine mål.

Takk til våre sponsorer og støttespillere

Clarion hotel Royal Christiania

Itera Consulting

Norgesgruppen

Audeo

Studenter fra BI og Norges kreative skole

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: